top of page

Missie van de club

Missie van de club

Elke maand werken we naar een onderwerp of thema toe. We brengen dan foto's mee (afgedrukt, op geheugenkaart of op USB stick), die bekeken en besproken worden. Iedereen mag daarnaast eveneens foto's meebrengen over welk eender welk onderwerp. Regelmatig trachten we samen een foto uitstap te maken. Zo worden foto's gemaakt van de zelfde locatie  of dezelfde onderwerpen maar toch door ieder van ons op een andere manier bekeken.

In een geest van vriendschap en samenhorigheid proberen we een club te zijn waar iedereen zich goed voelt en waar iedereen aan bod kan komen. Zowel mensen die reeds jaren aan fotografie doen als "beginners" leren er elke bijeenkomst bij. Iedereen die iets wil leren over fotografie in het algemeen over het gebruik van zijn/haar toestel(en) over de opbouw van beelden, belichting, compositie, perspectief, kleur..... Zowel digitaal als analoog, kan tijdens de vergaderingen de nodige uitleg krijgen.

Iedereen is vrij om op eigen initiatief deel te nemen aan wedstrijden, maar het is geen verplichting. Dit is ook zo een beetje onze manier wan werken: niets moet maar zowat alles kan en mag op gebied van fotografie, dit vergezeld van een toffe babbel en een drankje. Door verscheidenheid van interesses en kennis bij onze huidige leden is deze club zeker geschikt om op een duidelijke manier "beginnende amateurs" wegwijs te maken in deze fijne hobby. Wie wenst kan geheel vrijblijvend één van onze bijeenkomsten volgen in het CC van Leopoldsburg, iedere eerste Dinsdag van iedere maand om 19uur30. Breng eventueel fototoestel(en) en vragen mee, en we kunnen beginnen.

Als het mogelijk is bezoeken we fototentoonstellingen van andere fotoclubs. Op die manier steken we weer iets op van collega fotografen. Wanneer we voldoende materiaal hebben dat de moeite is om gezien te worden houden we zelf al eens een tentoonstelling of doen we bijvoorbeeld mee aan de week van de amateurkunsten

bottom of page